Spelenderwijs leren met beer Kiki

Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen van een knuffelbeer?

Dat is het idee achter Kiki; een uniek veelzijdig en compleet en speels ontwikkelingsprogramma voor ieder kind.
Kiki speelt een belangrijke rol binnen Kinderdagverblijf de Tantes. Kiki zorgt binnen Kinderdagverblijf de Tantes voor nog meer passie, kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

 

De ontwikkelingsgebieden die centraal staan bij Kiki:

-       Motorische ontwikkeling

-       Sociaal emotionele ontwikkeling

-       Spraak- en taalontwikkeling

-       Rekenprikkels

-        Beweegkriebels

 

Kiki

Beer Kiki stimuleert de kinderen om spelenderwijs nog meer te praten, lezen, bewegen en meer. Kiki komt bij de het kinderdagverblijf wonen en beleeft samen met de kinderen allerlei avonturen. Binnen Kiki werken we met maandelijks nieuwe thema’s. Naast deze thema’s hebben we extra thema’s voor individuele begeleiding van kinderen.

 

Thema’s

Ieder thema begint met een inleiding. Samen met de kinderen wordt het huisje van de beer Kiki in het thema ingericht. Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals knutselen, themaspelletjes en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn toegespitst op de verschillende leeftijden. Kiki is er voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Daarbij willen we graag opmerken dat het thematisch werken geen keurslijf is. Het speelse en informele leren van jonge kinderen blijft centraal staan. Er zal altijd ruimte zijn om kansen te grijpen!

Kiki heeft een grote ouderbetrokkenheid, maandelijkse ontvangt u als ouder de digitale ouderbijlage,

zodat ook u meer kunt lezen over het Kiki thema.

 

Klik hier voor extra informatie over het ontwikkelingsprogramma KIKI.